Vitaking - Sea Kelp (Jód) - Tengeri moszat, magas jód tartalommal 90 db (90 napi adag)
| Gyártó: | |
| Cikkszám: | VK-2027 | 
| Szerezhető hűségpontok: | 3 | 
| Elérhetőség: | Készleten | 
| Várható szállítás: | 2025. november 05. | 
| Átlagos értékelés: | Nem értékelt | 
| 
		 | 
|
Leírás
Lejárati határidő: 2025-12-21
Sea Kelp Tengeri moszat, magas jód tartalommal
A Sea Kelp (tengeri moszat) tartalmazza a tengerekben jelenlévő rengeteg nyomelemet. A tengeri moszat talán a legkiegyensúlyozottabb nyomelem forrás a világon. A tengeri moszatból álló tabletta nagy mennyiségű jódot tartalmaz.
A jódról sokan tudják, hogy a pajzsmirigy-hormonok egyik alkotója. Normális állapotban egy felnőtt szervezetében mintegy 15-20 mg jód található. A pajzsmirigy egészséges működésének fenntartásában fontos szerepe van, mivel az általa termelt hormon elengedhetetlen alkotóeleme. A pajzsmirigy szabályozza a sejtek anyagcseréjét, hogy milyen gyorsan és mekkora hatékonysággal kerüljenek felhasználásra az energiát adó molekulák. A jódhiány csökkenti a szervezet testi és szellemi teljesítőképességét.
Jelentős mennyiségű természetes jódot tartalmaz a Sea Kelp, ami különösen szükséges az alábbi funkciókhoz:
- A jód hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához.
 - Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
 - Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez.
 - Hozzájárul a bőr, köröm és a haj normál állapotának megőrzéséhez is.
 - A jód hozzájárul a pajzsmirigyhormonok normál termeléséhez és a pajzsmirigy normál működéséhez.
 - Szabályozza az anyagcserét.
 
| Hatóanyagok 1 tablettában | Mennyiség | NRV% | 
| Jód | 150 µg | 100% | 
NRV%: referencia beviteli érték felnőttek számára
**%: napi ajánlott mennyiség nincs meghatározva
A jód felszívódása függ a szervezet jódtelítettségétől. A felszívódását elég sok növény negatívan befolyásolja, többek között a kelkáposzta, fejeskáposzta, retek, kelbimbó. Az ezekben található goitrogének (természetben előforduló vegyületek, amelyek akadályozzák a pajzsmirigy hormonjainak termelését) ugyanakkor magas hőre érzékenyek, tehát ha fogyasztjuk, érdemes főzve fogyasztani ezeket a növényeket.
	Ezeken kívül hatással van rá még a fluorid és a nitrát is (fogkrémek, ipari hústermékek), mindkettő gátolja.
Összetevők: Emulgeálószerek: dikalcium-foszfát, mikrokristályos cellulóz, tengeri moszat (Ascophyllum nodosum) kivonat min. 0,45% jód tartalommal, stabilizátor: hidroxi-propil-metil-cellulóz, fényezőanyag: zsírsavak, csomósodást gátló anyag: szilícium-dioxid.

